През 2020 г. не е имало незаконни подслушвания. Това показва докладът

...
През 2020 г. не е имало незаконни подслушвания. Това показва докладът
Коментари Харесай

Бюрото за контрол на СРС: Не е имало незаконни подслушвания през 2020 г.

През 2020 година не е имало противозаконни подслушвания. Това демонстрира отчетът на Бюрото за надзор на СРС-тата, признат от парламентарната комисия за надзор на службите, оповестява Българска национална телевизия.

В него е разказано, че исканията и разрешенията за използване на специфични разследващи средства са намалели по отношение на предходни години. По-малко са и отводите. Отбелязано е, че контролът е станал по-ефективен, а заявителите - по-прецизни.

Най-много заявки за СРС са подадени от Специализираната прокуратура за следствие на проведени незаконни групи и надлежно най-вече позволения за използване е издал Специализираният углавен съд.

И ръководещи, и съпротива дефинираха отчета като справедлив.

" Приключва митът за противозаконните подслушвания през 2020 година на всички протестиращи жители, политици и публицисти ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

От своя страна депутатът от Има Такъв Народ Николай Радулов посочи, че СРС-тата може да са били законни, само че в огромната си част са били позволени особено за митингите от ръководителите на Специализираните съдилища.

Миналата година Прокуратурата се самосезира по медийни изявления за противозаконни подслушвания на жители, участващи в митингите през 2020 г.  За сходни противозаконни дейности удостовери персонално и служебният министър на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков. Същата информация излезе и от и служебният министър Стефан Янев.

През юли Софийска градска прокуратура (СГП) завърши разследването за това дали са били подслушвани политици и приключи формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение, така като не са открити доказателства за противозаконни дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР